14 Mart 2018 Çarşamba

Stor Perde Neden Kullanılmalıdır?

Stor Perde Neden Kullanılmalıdır?


Günümüzde bazı perdeler hem dekoratif amaçlı hem de perde işlevinden dolayı sıkça tercih edilmektedir. Stor perde bunlara verilebilecek örneklerden birisidir. Bu perde okul, yurt, ev ve ofis gibi ortamlarda sıklıkla kullanılmaktadır.
Nedir ve Nerelerde Kullanılır?
Stor perde tanım olarak, bir alüminyum boru üzerine yay ve zincir gibi bir sistemle kumaşların rulo olarak sarılması işlemidir. Bu perdelerde kumaşların sağlam ve gergin durması için lama denilen bir profil yerleştirilir. Perdelerin kumaş kısımlarının genişliği genel olarak 20 ve 30 mm arasında değişmektedir. Bu perdeler farklı çeşitlerde renk, model veya doku çeşitlerine sahip olabilmektedirler. Bazı üreticiler, istenilen modellerde kişilere özel olarak bu perdelerden üretmektedirler.
Bu perdelerin alt kısımlarında 2 faklı kesim modeli olmaktadır. Bunlardan ilki sutaşı adı verilen kesim tip diğeri ise işlemeli kesim modelidir. Bu perdeler genel olarak işyerlerinde bulunan toplantı odalarında ve evlerde de genellikle yatak odalarında sıkça tercih edilmektedir. Bu perdeler yapı olarak arka kısımlarında plastik malzeme bulundurmaktadırlar bu sayede ışık geçirgenlikleri de yok denecek kadar azdır.
Nasıl Monte Edilir ve Uygulama Alanları Nelerdir?
Günümüzde bu perdeler, tavanlara, duvarlara ya da plastik doğrama üzerine monte edilebilmektedir. Bu perdelerin montajı yapılacak alanların çok sağlam olması gerekmektedir. Stor perde montajı yapılırken üst kısmında bulunan alüminyum profil ile bu işlem yapılır. Bu perdeler monte edildikten sonra yan taraflarında bulunan ve makaraya bağlı ip ile kontrol edilen bu sistem ip ‘in aşağı ve yukarı hareketi ile açılıp kapanabilmektedir.
Bu ip yardımı ile, perde tamamen kapatılıp insanlar zararlı güneş ışınlarından korunabilmektedirler. Bu perdelerin kumaşları bazı fırınlarda işlenerek sert ve kırılmaz hale getirilir ve bundan dolayı da bu perdeler çok kullanışlı, rahatça temizlenebilir ve uzun ömürlü olmaktadırlar. Stor adı verilen bu perdeler günümüzde sıklıkla evlerde, ofislerde, plazalarda, okullarda ve yurtlarda kullanılmaktadır. Bu perdeden satın almak isteyen kişiler Standard ölçüde olan bu perde çeşitlerinden istedikleri boyutta olanları, beğendikleri bir modeli seçerek gönül rahatlığıyla uygun fiyata ve kaliteli bir şekilde alabilmektedirler.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder