8 Şubat 2018 Perşembe

Stor Perdenin Perdelerin Kullanım Alanları Nerelerdir?

Stor Perdenin Perdelerin Kullanım Alanları Nerelerdir?


Alüminyum borunun üzerine kumaşın zincirli şekilde isteğe bağlı olarak da yaylı sistemle rulo halde kullanılan bir perde çeşididir. İstenilen renk, desen ve çeşitte kullanılabileceği gibi perdenin altıda yer alan profil sayesinde de perdenin gergin olarak görüntülenmesini sağlamaktadır.
Perdeleri mekanlarınızda çok kolay bir şekilde ustaya gerek kalmadan her pencereye montaj olabilmektedir. Mekanizmalı yapısı sayesinde de kolayca açılıp kapama özellikleri bulunmaktadır. Kolay kolay leke, toz ve koku, kir tutmayan perdelerdir. Kullanım ömürleri ortalama olarak 4 yıldır. Temiz kullanılmalarını ve rutubetsiz mekanlarda kullanılması durumunda 6 yıla kadar kullanım ömürleri bulunmaktadır.
Perdenin Kumaşları Nelerdir?
Bu perdeler ham kumaşlarla değil işlenmiş, apre kumaşlardan elde edilirler. Stor perde kumaşlarının başlıca çeşitleri şunlardır: pamuk, polyester, keten ve şantuktur. Pamuklu kumaşlar, tozsuz mekanlarda kullanılmalıdır. Pamuk olan perdelerin yıkanma özellikleri yoktur.
Polyester kumaşların kaliteli olmaları sebebiyle bu kumaşın kullanılmasıyla üretilen perdeler daha dayanıklı, temizliği kolay bir özelliğine kavuşurlar. Ortalama ömürleri en fazla 5 yıldır. Keten kumaş kullanılarak oluşturulan stor perde en dayanıksız olan perdelerdir. Ayrıca güneşe dayanıklı olmaması da tercih edilmelerini engellemektedir. Şantuk kumaş kullanılan perde de polyester kumaşlı stor perde kadar dayanıklıdır. Tek dezavantajı şantuk perdenin güneş ışınlarıyla birlikte katılaşması ve bunun görsel durmamasıdır.
Perdenin Kullanım Alanları Nerelerdir?
Bu Perdeler ev içerinde çoğunlukla mutfakta tercih edilmektedir. Bunun en önemli nedeni stor perdelerin yağı ve kokuyu emmemesi kullanımının daha kolay olmasıdır. Ayrıca yatak odasında da istenilen karanlığı sağlaması ile kaliteli uyku uyunmasını sağlamaktadır. Evin diğer odalarında da dekorasyonunuza göre bir çeşit seçip tercih edebilirsiniz. Ofis, iş yerleri gibi yerlerde de kullanılmakta olup çoğunlukla mekanik olan çeşidi yerine kumandalı çeşitleri tercih edilmektedir.
Perdelerin Temizliği
Temizlemesi oldukça kolay olan perde çeşididir. Haftada bir ya da iki gün ılık bir bez ile perde açılarak tozu alınabilir. İki ya da üç ayda bir de perde mekanizmadan çıkarılarak düz bir zeminde açılarak, deterjanlı bez veya fırça ile iki tarafı da temizlenebilmektedir. Yalnız pamuklu ve keten perdeler kesinlikle bu şekilde yıkanmamalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder