15 Şubat 2018 Perşembe

Zebra Perde Sistemleri


Zebra Perde Sistemleri

Perde evin içinin görülmesini engelleyen ve dekoratif olarak kullanılan en önemli eşyalarından biridir. Günümüzde birçok model ve çeşidi olan perdelerin çeşitlerinden biri de zebra perdedir.
Zebra Nedir?
Ortaya çıktığı günden beri gerek evde gerekse iş yerlerinde oldukça yaygınlaşan ve özellikle son yıllarda tercih edilen zebra perde sık dokunmuş polyester iplik kumaştan üretilir. Aslında stor perdeler gurubunda yer alan perde stor perdelerin eksiklerini gidermek için üretilmiştir. Stor perdelerin gün içinde ışık alması için tamamen açılması gerekirken, erdeler çift katmanlı yapısı ve boşluklu zemini sayesinde tamamen açılmadan ışık girmesini sağlamaktadır. Bu özelliği sayesinde hem gece hem de gündüz kullanımı için oldukça uygundur.
Özel makineler tarafından file zemin üzerinde boşluklu ve dokumalı olarak üretilen zebra perde sistemlerinin kullanımı stor perde gibidir. Mekanizmanın yanından inen ince bir zincir sayesinde perde aşağı yukarı hareket ettirilebilir.
Perdenin Avantajları
Çift katmanlı yapısı sayesinde hem gece hem de gündüzleri kullanılabilen zebra bu özellikleri sayesinde evlerde, ofis ve iş yerlerinde oldukça yaygın bir kullanım alanına sahiptirler. Perde, güneşlik ya da kanat gibi perde türlerinin görevlerini bünyesinde toplayarak az yer kaplar. Ayrıca sık dokunan polyester kumaşından dolayı normal perdelere nazaran daha az kir toplar ve uzun süre temizlenmeden kullanılabilir.
Perde Çeşitleri
Ofis, iş yer ve ev gibi birçok kullanım alanına hitap eden zebra perde bu yüzden oldukça geniş bir çeşit kataloğu vardır. Desensiz ve sade renklerin hakim olduğu perdeler genelde ofislerde kullanılmaktadır. Ev için ideal olan modellerin perde modellerinden daha fazladır. Bu modeller renk, doku, desen ve kumaş şekli gibi birçok farklı özellikle bir birinden ayrılabilmektedir. Ayrıca çocuk ve genç odaları için baskılı modelleri de bulunmaktadır. Bu modellerin üzerindeki baskılarda bir çok çizgi filmi ve karakteri görebilir, istediğiniz taktirde bu baskıları siz seçebilirsiniz.
Perde Temizliği
Zebra özel üretim sistemi sayesinde 3 ile 5 yıl temizlik gerektirmez. Temizlik zamanı geldiğinde ise mekanizmanın üzerindeki noktayı kullanarak perde çıkartılabilir. Çıkarma işleminden sonra ise beyaz sabunla köpüklenen su ve yumuşak bir bezle ön ve arka yüzeyini silerek temizlenir.
 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder