22 Nisan 2018 Pazar

Stor Perdenin Bilinmesi Gereken Özellikleri

Stor Perdenin Bilinmesi Gereken Özellikleri


Perde Kullanım Alanları ve Özellikleri
Stor perde, çok sert bir yapıya sahip olan ve bir mekanizma ile açıp kapatılabilen bu perdeler, kullanım bakımından diğer perdelere göre daha kolaydır. Evlerde ve iş yerlerinde çok rahat bir şekilde kullanılabilmektedir. Ham olarak bir kumaştan üretilmemektedir. Üzerinde “apre” denilen bir malzeme kullanılmaktadır. Apre, perdeye daha sert durabilme özelliği katmaktadır. Bu sayede de kumaş rahatlıkla düzgün bir şekilde mekanizma aracılığı ile boruya sarılabilmektedir. Diğer perdelere göre daha az leke tutan bu perdelerin kullanım ömrü 4 yıldır. Eğer kullanılan yerde rutubet veya toz yoksa temiz kaldığı takdirde 6 yıl kadar kullanılabilir.
Perdenin Temizliği
Stor perde farklı kumaş seçenekleri bulunan ve en çok tercih edilenleri ise polyester kumaştan yapılanlarıdır. Çünkü diğer kumaş çeşitlerine göre temizliği daha kolay olmaktadır. Pamuktan yapılanları için temizleme işlemi güç olacaktır. Güneşe karşı en dayanıksız olan kumaş ise ketendir. Bu nedenle çok stor perde temizliği için haftada bir kez nemli bir bez ile yapılacak silme işlemi hem kolay bir temizleme olacaktır hemde perdenin ömrünü uzatacaktır. Eğer silmek istenmezse perdenin mekanizmasından sökülerek temizlenmesi gerekir. Bunu yaparken de perde, düz bir zemine serilir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta, aprenin kat izi yapmaması için, perde düz bir yere serilmelidir. İçerisinde bulunan aprenin bozulmaması için kırışmaması gerekir. Çok sıcak bir su ile yıkanmamalıdır. Ayrıca çok sert bir şekilde baskı uygulamadan yumuşak bir fırça yardımı ile temizlenmelidir. Temizleme işlemi yapıldıktan sonra kuruması için yerine asılmalıdır.
Faydaları, Avantajları ve Sağladığı Etkiler
Bu perdelerin diğer perdelere göre avantajlı olan yanı kolay takılabilmesi ve temizliğinin kolay yapılabilmesidir. Bu nedenle insanlara en büyük faydası kolaylık sağlamasıdır. Perdelerin yerinden çıkartılıp takması da çok basittir. Bu perdelerin mekanizmaları da oldukça basittir. Perdenin mekanizmasına bağlı olan zinciri sayesinde istenilen boyutta açma kapama yapılabilmektedir. Stor perde tavana veya duvara monte edilebilen bir olduğundan monte edilecek olan zeminin düz olması önemlidir. Bu perde mekanizmaları ile birlikte istenilen yere rahatlıkla taşınıp montajı yapılabilmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder