18 Eylül 2017 Pazartesi

Evinizin Kalitesi Perdeler


Zebra Perde

Evinizin Kalitesi Perdeler

Evinize alacağınız eşyalar çok sık değiştirilemeyeceği için seçim yaparken daha dikkatli davranılması gerekmektedir. Mobilyalar ve aksesuarlar yanında perdeler evin dekorasyonunu etkileyen en büyük faktörlerden birisidir. Perdeleriniz, tavan, halılar, duvar renkleri, mobilyalar ile uyum içerisinde olması gereken, hem bir ihtiyaç hem de estetik bir üründür. Evimizin dışarıdan görünmesini engelleyen perdeler günümüzde artık sadece bu amaçla değil aynı zamanda aksesuar olarak da kullanılmaktadır. Bu amaçla üretilmekte olan piyasada birçok çeşitte, desende, renkte ve boyutta perdeler bulunmaktadır. Perdeleri hazır alabileceğiniz gibi yaptırmayı düşündüğünüz ortama göre özel olarak da yaptırabilirsiniz.

En çok tercih edilen perde çeşitleri
Stor perde
Briz perde
Plise perde
Çiftli sistem perde
Katlama perde
Dikey perde
Jaluzi perde
Kruvaze perde
Bu çeşitlerin yanı sıra birçok avantajı bulunması nedeni ile zebra perde çeşitleri de günümüzde en çok tercih edilen perde çeşitleri arasında yer almaktadır.

Perde seçiminde dikkat edilmesi gereken özellikler
Perde seçiminde yaptırılacak ortamın güneş olma durumuna göre perdenin kalınlığına dikkat edilmesi gerekmektedir.
Oda içerisinde bulunan duvar renginden mobilya rengine ve dokusuna kadar uyum içerisinde olmasına dikkat edilmesi gerekmektedir.
Perdenin yaptırılacağı mekandaki pencerelerin ölçümleri düzgün bir şekilde yapılmalı ve pencereleri tamamen kapatabilecek boyutlarda olmalıdır.
Zebra perdenin kullanımı

Daha çok küçük olan mekanları daha geniş ve ferah göstermek amacıyla kullanılan zebra perde birçok konu itibari ile avantaja sahiptir. Örneğin dışarıdan gelmekte olan gün ışığını % 30 itibari ile mekanın içerisine almaktadır. Bu nedenle kapalı durumda olsa dahi evi karanlıktan ve karamsarlıktan uzak tutmaktadır. Aynı şekilde temizlenmesi çok kolay olan bu perdeler kasaları ile birlikte çıkarılıp rahatlıkla tekrar takılabilmektedir. Bu tarz perdele yıkandıktan sonra direk asılabilir ve kurumaya bu şekilde bırakılabilir. Bu perdenin kullanımı evinizin durumuna göre perdenin sağ ya da sol tarafına sizin tercih ettiğiniz yönde bir zincir yerleştirilerek olmaktadır. Bu zincir tercihinize göre metal ya da plastik olabilmektedir. Zinciri aşağı ya da yukarı hareket ettirmeniz perdeyi açıp kapatmanız için yeterli olmaktadır.


Bu perdelerin farklı farklı desenleri ve dokuları bulunmaktadır. Bu anlamda zebra perde fiyatları birçok etkene bağlı olarak değişim göstermektedir. Yapılacak olan perdenin boyutuna, enine, desenine, dokusuna, kullanılan zincirin yapıldığı malzemeye ve kasasına göre perdenin fiyatı değişiklik göstermektedir. Ancak her ne şekilde ve boyutta isterseniz isteyin her bütçeye uygun olacak şekilde perdeler farklı fiyat seçenekleri ile piyasada bulunmaktadır. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder