21 Eylül 2017 Perşembe

Perde Evinizi Şık Gösterir

Stor Perde

Perdeler evinizin dışarıya yansımasıdır. Bu yüzden evin içerisindeki mobilyalar kadar perdelere de önem verilmektedir. Artık sadece evin içinin dışarıdan görünmesini engelleyen bir ürün değil aynı zamanda evin eşyaları ile birlikte estetiği tamamlayan bir ürün olarak da kullanılmaktadır. Günümüzdeki farklı perde çeşitleri evlerin genişliğine ya da darlığına, pencerelerin yapısına, kullanım ve temizlik kolaylığına göre farklı farklı çeşitlerde üretilmektedir.

Günümüzde kullanımı en çok tercih edile perde çeşitleri
Kruvaze perde
Briz perde
Plise perde
Silüet perde
Screen perde
Dikey perde
Tüm bu perde çeşitlerinin yanında günümüzde en çok kullanılan perde türü stor perdedir. Özellikle gelişen teknoloji ile ortaya çıkmış bu perde türü, elektrikli süpürgelerin bu perdeleri temizlemek için bulunan ayrı aparatları sayesinde perdelerinizdeki tozları kısa zaman aralıklarıyla kolayca alabilmektesiniz. Aynı zamanda yıkamak istediğinizde kolay bir şekilde çıkarıp rahatlıkla makinaya atabilirsiniz. Üstelik perdeniz yıkandıktan sonra direk yerine asıp kurumasını bekleyebilirsiniz, çünkü bu tarz perdelerin ütüye ihtiyacı olmayacaktır. Bu perde çeşidinin yanında tercih edilen bir diğeri ise zebra perde modelleridir.  Zebra modellere sahip olan perdeler özellikle alan olarak küçük mekanlarda tercih edilmektedir. Deseni ve yapısı itibari ile bulunduğu mekanı daha geniş göstermektedir. Aynı zamanda normal perde ve tüllerden farklı olarak güneş ışığının % 30 unu mekan içine geçirerek mekanda karanlık ve karamsar bir hava olmasını engellemektedir.

Bu tarz perdelerin kullanımı için mekanın uygunluğuna ve kullanıcının isteğine bağlı olarak perdenin sol ya da sağ tarafından perdeyi açıp kapatmaya yarayan bir zincir yerleştirilir. Bu zincir kullanıcın mobilyalarına ve duvarlarına uygun olarak plastik ya da metal seçilebilmektedir. Zincir sayesinde perdenin kullanımında büyük kolaylıklar sağlanmıştır. Aynı zamanda eski tarz geleneksel perdelerde olduğu gibi sadece perdeyi açıp ya da kapatmak değil perdeleri istediğiniz aralıkta açabilme imkanı vermektedir.

Perde seçimi yapılırken dikkat edilmesi gereken noktalar
Mekanın duvar rengine ve mobilyalara uygunluğuna dikkat edilmesi gerekmektedir.
Perdenin gün ışığını ne kadar geçirdiğine dikkat edilmektedir.
Perdenin temizliği, çıkarılıp takılması gibi etkenlerin kolaylık ve zorluk düzeyine dikkat edilmesi gerekmektedir.
Mekanın büyüklüğüne, pencerelerin boyutlarına uygun perde ölçüsü alınması gerekmektedir.
Günümüzde her bütçeye uygun fiyatlarda perde modelleri bulunmaktadır. Diğer modellerde olduğu gibi zebra perde fiyatları da bu ölçüde her bütçeye uygun olarak bulunmaktadır. Bu perde fiyatları perdenin uzunluğuna, enine, dokusuna, rengine ve yapısına göre değişmektedir. Perdenin boyutları arttıkça fiyatları da doğru orantılı olarak artmaktadır. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder