16 Kasım 2017 Perşembe

Dekorasyonda Zebra Perde Kullanımı

Dekorasyonda Zebra Perde Kullanımı

Bir mekanın en önemli tamamlayıcı unsurlarından biri olan perdeler, doğru materyal ve görünümde seçildiğinde dekorasyonda kusursuz bir görünüm elde edilebilir. Ayrıca seçilen perdenin diğer mobilya ve aksesuarlarla uyumu kadar, sağladığı kullanım kolaylığı ve kalitesi de oldukça önemlidir. Günümüzde popülaritesi gittikçe artmakta olan zebra perde modelleri ise, dekorasyonun en önemli unsurları arasında yer alır.
Sade ve dekoratif bir görünüm sağlar
Teknolojinin dekorasyon açısından en önemli getirilerinden olan zebra modeller, birçok farklı dekoratif görünüm ile uyum sağlayabilir. Bu da ürünün sade, zarif ve fonksiyonel yapısından kaynaklanır. Dolayısıyla klasik, modern veya daha birçok farklı türdeki dekorasyon uygulamalarında kurtarıcı görevi görür.
Bu tarz modellerin en yaygın kullanıldığı alanlar genellikle ofislerdir. Ürünün kolay temizlenebilirliği, güneş ışınlarını gizlemesi, ısı yalıtımı ve sade görünüm bu genellemenin en önemli sebepleri arasındadır. Her ne kadar ofislerde daha sık tercih edilse de zebra perde modellerine artık birçok evde de rastlamak mümkündür.
Kumaş yapısı odaya uygun olmalı
Zebra modellerdeki kumaş yapısı kullanılacak odaya göre değişiklik gösterebilir. Dolayısıyla perdenin hangi odada kullanılacağına karar verilip, ona göre kumaş seçimi yapılması gerekir. Özellikle mutfak ve yatak odası gibi alanlarda perde kumaşının niteliği oldukça önemlidir. Çünkü mutfak gibi çabuk ve sık kirlenebilen alanlarda perde de bundan etkilenir.
Mutfakta kullanılacak zebra perdenin kumaşı kolay temizlenebilir ve silinebilir olması gerekir. Yatak odası içinse mahremiyet önemli bir konu olduğundan dolayı, kapanabilen ve içeriyi göstermeyen kumaştaki perde modelleri ön planda tutulmalıdır. Şeffaf görünümdeki modellerden ise uzak durulmalıdır.
Farklı dekorasyon türlerine rahatlıkla uyum sağlar
Farklı dekorasyon tipleriyle rahatlıkla uyum sağlayabilen zebra perde modelleri, ikili renk kombinasyonu sayesinde odadaki diğer renkler ile bütünlük sağlayabilir. Dolayısıyla oda dekorasyonu yaparken üründe yer alan iki renkten biri odanın ana renk teması örnek alınarak seçilebilir. Bu da dekoratif anlamda kusursuz bir görünüm elde edilmesini sağlar.


Zebra modellerinin sağladığı en önemli avantajlardan biri ısı yalıtımına sahip olmasıdır. Bu yüzden görünüm kadar fonksiyonellik açısından da mekana avantaj sağlar. Aynı zamanda bu tarz ürünlerin kullanımında güneşliğe ihtiyaç duyulmaz. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder