1 Kasım 2017 Çarşamba

Stor Perde Kullanımı Ve Avantajları

Stor Perde Kullanımı Ve Avantajları

Perde kullanımının özellikle ev dekorasyonunda oldukça önemli bir yeri vardır. Doğru perde kullanımı evin havasını oldukça etkilemekte ve hatta eve bambaşka bir görünüm kazandırabilmektedir. Son yıllarda ev tekstilinde meydana gelen gelişmeler perde modellerinde de çeşitliğin oldukça artmasına neden oldu. Perde modelleri temelde üç ana kategori altında toplanır: Bunlardan birincisi tül perdeler, ikincisi kumaş perdeler, üçüncüsü ise mekanik perdelerdir. Tül perdeler tamamen şeffaftır ve dışarıdan bakıldığında evin içinin görünmesini önleyebilmek amacı ile kullanılır. Kumaş perdeler özel bir kategoridir ve genellikle dekor amaçlı kullanılırlar. Son dönemlerde geliştirilen mekanik perdeler ise jaluzi perde, stor perde ve zebra perde gibi modelleri bulunan oldukça pratik ve kullanışlı perdelerdir.
Mekanik perde kullanımının avantajları nelerdir?
Mekanik perdelerin en çok dikkat çeken ve mekanik perdeleri diğer perdelerden ayıran en önemli özellik bu kategorideki perdelerin oldukça kullanışlı olmasıdır. Mekanik perdeler arasında en çok tercih edilen ve en çok beğeni toplayan perde modelleri stor perde modelleridir. Şık ve modern görünümü, kullanımının kolay ve pratik olması Bu kategorideki perdeleri diğerlerine göre daha avantajlı kılan özellikler arasında yer almaktadır.
Mekanik perdelerin temizliği nasıl yapılır?
Mekanik perdeler şık ve modern görünümü ve sağladığı kullanım kolaylığının yanında temizliğinin de oldukça pratik bir şekilde yapılabilmesi bu kategorideki perdelerin en çok tercih edilen perde modelleri arasında olmasında oldukça etkili olmaktadır. Mekanik perde modellerinden olan stor perde modeli apre adı verilen özel bir teknik kullanılarak kaplanmıştır. Bu kaplamanın en büyük özelliği ise kir ve leke tutmamasıdır. Ayrıca bu özel kaplama tekniği ile söz konusu perdeler üzerine baskı desenler uygulanabilmektedir. Mekanik perdeler temizlenmek istendiğinde ise dilenirse kuru temizleme yaptırıla bilmektedir. Kuru temizlemeyi tercih etmek istemeyenler için ise mekanik perde temizliği şu şekilde yapılmaktadır: Perde özel tekniği ile oldukça kolay bir şekilde söküldükten sonra banyoda deterjanlı su ve fırça kullanılarak temizlenebilir. Sökmeye ihtiyaç duymayanlar ise yine deterjanlı su ve mikro fiber bez yardımı ile perde temizliği oldukça pratik bir şekilde ve perdeye herhangi bir zarar vermeden gerçekleştirilebilmektedir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder