22 Kasım 2017 Çarşamba

Perdenin Mekanlara Kattığı Fark

Perdenin Mekanlara Kattığı Fark

Bir mekanın değişmesine yardımcı olan en güçlü unsurlardan biri şüphesiz ki perdeler oluyor. Dolayısı ile perde seçimi doğru bir şekilde yapılmalıdır. Çeşitli renkler ve modeller perde seçiminin en iyi şekilde yapılması için büyük bir avantajdır.
NEDEN STOR PERDE KULLANILMALI?
Kullanılan stor perde modelleri mekana farklı bir hava katıyor. Sade veya desenli perdeler mekanda şıklık sağlayacaktır. Günümüzde birçok iş yerinde ve evlerde bu tarz perdeler tercih ediliyor. Görüntü açısından çok hoş ve şık görünen bu perdelerin farklı renk seçenekleri de bulunuyor.
Evin bütünlüğünü ve stili ön planda tutarak perde seçimi yapılmalıdır. Evin dekoruna ciddi anlamda katkı sağlayan bu perde modelleri, güneşlik gibi veya tek başlarında da tercih edilebilir. Farklı renk seçenekleri sayesinde, perdeler ile eşyalar arasında ince bir bağlantı da kurulabilir. Sade görüntü dışında, farklı ince detaylar ve aksesuarlar da kullanarak, mekanın daha da ön plana çıkması sağlanabilir. Mekanın havası, kişinin zevki de perde seçimini doğrudan etkiliyor.
Bu perdelerin gergin bir kumaşı var. Dolayısı ile görüntü açısından çok şık ve kullanışlıdır. Perdede çok sayıda desen, detay ve renk seçenekleri var. Mekanın daha geniş göstermesi için açık tonlarda perde kullanmak gerekir. Geniş olan mekanlarda ise her türlü renk tercih edilebilir, özellikle eşyaların renk tonlarına uygun olan stor perdeler, mekanın tamamının görüntüsünü etkileyecektir.
PERDEDE KALİTE DETAYI
Kaliteli perde, kumaşı, rengi ve kullanımı ile kendisini hemen belli edecektir. Aynı zamanda kaliteli kumaş kullanımı açısından daha çok avantaj sağlayacaktır. Uzun zaman perdeyi kullanabilmek için, perdenin mutlaka kaliteli bir işçiliği olmalı.

Günümüzde kalite kadar görsellik de büyük rol oynuyor. Bu perde modellerini mekanın daha ferah ve düzenli görünmesini sağlıyor. Özellikle renk seçimi ve aksesuarlar da mekanın genel havasına uyum sağlamalı. Desenli perdeler konusunda çok fazla seçenek var. Kelebek, yuvarlak gibi desenlerin yanı sıra, düz ve çiçekli desenler de çok sık kullanılıyor. Normal perdeden çok farklı olan bu perde çeşitleri, özellikle dar mekanları daha geniş ve ferah gösteriyor. Kalite perdeleri uzun süre kullanmak mümkün olduğu gibi, görüntü ve kullanım açısından da avantaj sağlanabilir. Her mekanın şıklığını bir perde ile değiştirmek mümkündür. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder