12 Aralık 2017 Salı

Stor Perdenin Özellikleri Nelerdir Ve Montajı Nasıl Yapılır ?

Stor Perdenin Özellikleri Nelerdir Ve Montajı Nasıl Yapılır ?
Özellikleri ve Montajı
Güneşlik perde yerine kullanılan stor perde, mekanizmalı sistem ile çalışan perdelerdir. Mekanizmada yer alan zincir ile aşağı ya da yukarı hareket ettirilerek istenilen yerde sabit bırakılmaktadır. Kullanılış açısından pratik olan bu perdeler, görünüm açısından da dekoratif olduğu için çok fazla tercih edilmektedir.
Tek başına perde olarak kullanılabilen perde, tül perdeler ya da ip perdeler gibi birçok farklı kombinde kullanılabilmektedir. Desen, renk ve kumaşı açısından birçok alternatif sunan bu tür perdeler, kullanış amacına ve dekora uygun olarak seçilmektedir.
Etek model ve boncuk model uygulamalar ile ayrı bir hava katılan stor perde montajı , kolay bir şekilde yapılmaktadır. Özel kumaşın mekanizma yardımı ile üst kısımda bulunan boruya sarılarak çalışması ile aşağı ya da yukarı yönde istenildiği gibi hareket ettirilmektedir. Fon perdelerin kumaşlarından daha farklı kumaşa sahip olan bu perdeler, ham kumaşa özel aprelerin uygulanması ile üst kısımdaki boruya sorunsuz bir şekilde sarılacak hale getirilmektedir. Ölçüye göre kesilmiş olan stor kumaşlar, üst kısımda yer alan alüminyum boruya takılmaktadır. Üst kısımda bulunan alüminyum boru, kendisini döndürecek olan bir mekanizmaya bağlıdır.
Mekanizma çalıştırıldıkça boru dönerek kumaşın aşağı – yukarı hareket etmesini sağlar ve bu sayede içeri ışık alınabilir ve istenir ise içeriye ışık girmesi engellenebilir. Farklı mekanizma tiplerine de sahip olan bu perdeler zincirli, yaylı, motorlu gibi farklı şekillerde monte edilebilmektedir.
Kullanım Alanları
Coton ve polyester kumaşlı olan perdeler her alanda kullanılabilir iken, black – out storlar genel olarak işyerlerindeki toplantı salonlarında ve yatak odalarında kullanılmaktadır. Bu kumaş türünün arka kısmı PVC malzeme ile kaplanmaktadır. Işığa karşı sıfır geçirgenliği olan bu perdeler güneş gibi durumlardan etkilenmezler. Black – out perde çeşitleri, kendi içerisinde de marka ya da kalite sınıflarına ayrılmaktadır. Temizliği de çok kolay olan bu perdelerin nemli bir bez ile silinmesi sonucunda üzerindeki bütün tozlar gitmektedir.

Özellikle mutfaklarda tercih edilen storlar, diğer ortamlardaki perdelere göre daha çok kirlenmektedir. Bu durumda da, mutfakta kullanılan deterjanlar ile perde silinerek kirlenen yerler kolaylıkla temizlenebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder