12 Mayıs 2018 Cumartesi

Stor Tipi Perdelerin Temizlik İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?

Stor Tipi Perdelerin Temizlik İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?


Stor Tipi Perde Nedir Ve Özellikleri Nelerdir?
Stor tipi perde türü apreli kumaş, rulosu sebebiyle alüminyum boru, boru tutucu bununla birlikte zincir mekanizması ve duvar tutacı gibi malzemelerin bir araya gelmesiyle ile oluşan bir perde tipidir. Stor perde hanımların dantel işlerinde kullandıkları kolanında sanayi türü olan apre işleminde kumaş pvc akrilik denilen bir maddeyle kaplanmaktadır.
Sert görüntü ve yapısıyla bilinen bir perde türüdür. Sert yapıda bulunmasının sebebi; perde ruloya sarılmasını yarayan mekanizmanın içindeyken, perdenin bir sağa bir sola doğru hareket etmemesi nedeniyledir. Mekanizmalı olan stor perde olarak tanınmaktadır. Stor perde sadece ham kumaşlardan sağlanan ve üzerinde işlem gerçekleştirerek son halini alan bir üründür. Stor türü perdelerin çok sayıda model ve renk çeşitleri günümüz şartlarında temin edile bilinmektedir.
Stor tipi perdelerin kullanım ömürleri en az süreyle dört sene kadardır. Bulunun yapının içinin temiz olması ve içerisinde çok fazla toz olmaması ise daha yararlı olmakla beraber perdelerin toplam ömrünü beş veya altı seneye kadar uzatmaktadır.
Stor Tipi Perdelerin Temizlik İşlemleri Nasıl Gerçekleştirilir?
Stor tipi perdeler toz tutmayan yapılarıyla, toz tutmayan perdeler olarak ta tanınmakta ve içinde bulunulan yapı çok tozlu bir ortam değilse özellikle leke ve toz tutmayan bir yapıya sahiptirler. Stor türü perdeler içerisinde bulunan apre denilen perdeye sertlik katan bir malzemeden üretildiği için tozlar perdede yer edememektedir. Bu sebepledir ki ufak çocukların bulunduğu odalarda, bebeklerin odalarında stor tipi perde kullanılması özellikle tavsiye edilmektedir.
Stor perde temizliği gerektiğinde isteğe bağlı olarak haftada bir sefer nemli bir bez yardımıyla gerçekleştirilebilir.
Perdelerin nemli bezle temizlenmesi perdenin kumaşının da çok daha uzun ömürlü kalmasını sağlayacaktır. Perde yüzeyinde ufak lekeler kalırsa da yazı silgisiyle ufak ufak silinmesiyle kolayca çıkarıla bilinmektedir. Stor tipi perdelerin böyle kolay bir temizliği bulunmaktadır. Fakat yine de belirli zaman aralıklarında perdeler tam anlamı ile yıkanmalıdır. Bunun sebebi ise perdeler direkt olarak güneş ile temas halinde bulunmaları nedeniyle üzerlerindeki tozun evin nemiyle birleşebilmesi riskini ortadan kaldırmaktır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder