28 Mayıs 2018 Pazartesi

Stor Perde Özellikleri Ve Kumaş Kalitesi

Stor Perde Özellikleri Ve Kumaş Kalitesi


Stor kelime anlamıyla dilimize İngilizceden transfer olmuş bir kelimedir. İş yerlerinde, ofislerde, Alışveriş Mağazalarında, iş merkezlerinde İngilizce ismiyle kullanılmasından dolayı halk arasında bu ismi almıştır. Stor Perde ruloyla sarılmış bir sistemle aşağı ve yukarı hareket edebilen bir perde çeşididir. Türkiye’de en sık kullanılan Stor Perdeler geniş alanlarda en ekonomik ve en pratik çözümler sağlar.
Kullanım Alanları
Pratik ve kullanışlı olduğu için kullanım alanları geniştir. Evlerde en çok mutfak bölümleri için tercih edilir. Günümüzde evlerin mutfak, salon, oturma odası hatta yatak odaları için rahatça kullanılır. Diğer kullanım alanları ise; şirketler, okullar, hastaneler ve çeşitli iş yerlerinde kullanılır.
Özellikleri ve Sağladığı Etkiler
Stor Perde üretmek için yapılan kumaşlarda ise ham kumaş yoktur. Sert ve kırılgan bir görünüme girmesini engeller. Bu yüzden de apreyle ve gerekli kimyasal birleşimlerle kumaş sert bir hal alır. Kumaş sertleştikten sonra ise perde tamamlanır ve kullanıma hazır hale gelir. Bu işlemin yapılma sebebi, ruloyla sarıldığı zaman sağa ve sola kayması önlenir. Kumaş bu sayede kırılmayacak ve tiftiklenme gibi birçok sorununun giderilmesi sağlanacaktır. Stor Perde kumaşları polyester ve şantuk kumaştan elde edilmektedir.
Bu gibi perdelerin etkileri nedeniyle ister tavana ister duvara ya da istediğiniz herhangi başka zeminin düzgün olması arzu edilmektedir. Zemin istenilen düzlükte ve yamuk bir yerde stor perde kullanmak çok kolay değildir.
Faydaları ve Avantajları
Bu perdenin pek çok faydası ve diğer perdelere göre oldukça avantajlı özellikleri vardır. Takılması ve temizliği çok kolaydır. Sizi çok yormadan hemen temizlenir. Bu yüzden bu perdenin faydaları insanlara kolaylık sağlar. Bu perdeleri çıkarmak, takmak ve taşımak oldukça kolay bir işlemdir. Fazla kir yapmaz ve içerideki eşyaları güneş ışınlarından korur. Böylece konforu da sağlar. Her renk türünden ve çeşitli desenlerden modaya uygun Stor Perdeleri kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu perdenin kullanılması ve sağladığı mekanizmalar kesinlikle basittir. Perdenin zinciri sayesinde kolayca çekebilirsiniz, açabilirsiniz ve kapatabilirsiniz. Kullanım ömrü uzundur, ortalama 2-3 yıl gibi sürede herhangi bir sorun yaşamadan kullanabilirsiniz. Günümüzde en çok kullanılan perde çeşididir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder