5 Haziran 2018 Salı

Temizlik Aşamasında Mekanizması Sökülen Perde

Temizlik Aşamasında Mekanizması Sökülen Perde


Zebra ismi öncelikle perdenin çizgili yani bir çizgisinin tül diğer çizgisinin kumaş olarak imal edilmesinden dolayı bu ismi almıştır. Stor perdelere alternatif olarak zebra perde üretilmiştir. Tül perde görünümünü elde edebilmek amacıyla üretilmiş olan çift katlı bir kısmı tül bir kısmı kumaş olarak üretilen perdelerdir. Stor perdelerin evde ışık almasını sağlamak için sürekli olarak aşağıya veya yukarıya çekilmesini ortadan kaldırmak amacıyla planlanmış perde çeşitidir. Perde iki kat olduğu için tül kısımlarının üst üste gelmesi ile arka taraftan ışık alması sağlanmaktadır.
Stor perdeyle mekanizması aynı olan bu perdelerde tek fark olarak perdenin iki katlı oluşundan dolayı perdenin arka katmanı perdenin monte edildiği çıtaya bağlıdır. Yani tek kat yukarı aşağı çalışan stor perde, bu perde de ise çift kat yukarı aşağı çalışmaktadır. Zebra perde çeşitleri farklı aşamalı kapanma özelliğine sahip olmaktadır. Tam kapatıldığı zaman perde veya güneşlik işlevini görürken, yarım kapatıldığında ise tül perde işlevini görmektedir. Tam olarak açıldığında ise ısı ve ışığın tam olarak ortama alınmasını sağlar. Zebra perde modelinin birçok çeşiti vardır. Bunlardan en dikkat çekeni ise jakarlı ve piliseli modelleri olmaktadır. Jakarlı perde olanı modelinde simli yapılar sayesinde sağladığı şık ışıltılar sayesinde müşterinin dikkatini üzerine çeken modeldir.
Kullanım Avantajları Nelerdir?
Çift katlı kısmı ile tül olan kısımlardan güneş ışığı girmesini sağlar. Diğer klasik perdelere nazaran sürekli yıkanma gerekmemektedir. Bundan dolayı temizlik açısından büyük avantaj sağlamaktadır. Az yıkanması sayesinde ise perdenin yıkanmadan dolayı oluşabilecek erken deforme olma olasılığını düşürmektedir. Hem tül hem de güneşlik olarak kullanılabildiğinden ekstra güneşlik almaya gerek yoktur. Buda maddi açıdan bütçeye katkı sağlamaktadır. Çok farklı desen ve renk seçeneğine sahip olan bu perdeler, şık ve estetik bir görüntü sağladığından bulunduğu ortama modern görüntüsüyle göz doldurmaktadır.
Temizlik Aşamasında Mekanizma İle Sökülmelidir
Bu perdeler çok kir tutmadığından dolayı sık sık yıkama işlemi gerektirmez. Perdelerin yıkanabilmesi için ilk öncelik perdenin yerinden çıkarılması gerekmektedir. İki kattan oluşan bu perdenin alt katının çıtaya bağlı olmasından dolayı stor perdenin tam aksine mekanizmaları ile sökülmektedir. Sökülen perde daha sonra yıkama işlemine tabii tutularak yıkama işlemi bittikten sonra dikkatli bir şekilde aynı yerine kurulumu sağlanır.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder