16 Haziran 2018 Cumartesi

Zebra Perde Modelleri Hangi Alanlarda Kullanılıyor?

Zebra Perde Modelleri Hangi Alanlarda Kullanılıyor?


Stor perde modelleri arasında en çok tercih edilen zebra perde modelleridir. Zebra modelleri, genel olarak yatak odalarında ve iş yerlerinde kullanılmaktadır. Bunun nedeni ise kumaş yapılarında ki ışığa karşı duyarlılıktır. Üç aşamalı kullanımı yapıldığı için iş yerleri için çok daha uygun olmaktadır. Fakat şık ve dekoratif oluşu sayesinde her alanda, herkes tarafından tercih edilmektedir. Stor perde modelleri arasında, en çok tercih edilen zebra modelleridir.
Zebra Modelleri Nasıl Kullanılır Ve Nasıl Temizlenir?
Zebra perde modelleri, stor perde gibi 2 değil, 3 aşamalıdır. Tamamen açılır, kapanır ve şeritli olarak kullanımı yapılabilir. Stor perdelerde tamamen açılıp kapanma özelliği vardır. Stor modelleri gibi ip düzeneği ile çalışmaktadır. Stor perde modellerinin kumaş yapıları sert oluğu için çamaşır makinasında yıkanamaz. Silinerek temizlenmelidir. Bu neden ile ilk olarak kuru bez ya da elektrikli süpürge ile tozları alınmalıdır.
Elektrikli süpürge kullanılacak ise, en düşük seviyesinde kullanılmalıdır. Toz işleminin ardından bekletilmeden, silinmelidir. Silme işlemi için mikrofiber bez kullanmak daha uygun olacaktır. Bu leke kalmamasını sağlayacaktır. Silme işleminde temizlik ürünleri, kumaş yüzeyine direk olarak uygulanmamalıdır. Su ile kullanılmalıdır. Bu işlemlerin hemen ardından, perdeler takılmalıdır. Tamamen açılarak, kuruması sağlanmalıdır.
Stor Perdeler Nasıl Çıkartılır Ve Nasıl Takılır?
Genel olarak kullanıcıların sıklık ile yaptıkları hata, perdeleri bilinçsiz olarak çıkartmak ve takmaktır. Bu işlem yapılır iken, yanlış teknikler yüzünden perde kumaşları katlanmaktadır. Bu kat izleri de perdelerin eski görünmesine sebep olmaktadır. Bu neden ile perdeler çıkarılır iken rulo halinde sarılmalıdır. İlk olarak, perde tamamen açılmalıdır ve en alttan yukarı doğru rulo yapılarak sarılmalıdır. Sona yaklaşıldığında da bir kişi rulo olan kısmı tutar iken, bir kişide düzenekten kumaşı çıkartmalıdır. Bu işlemi takar iken de uygulamak gerekir.
Bu şekilde takma çıkarma işlemi yapılmaz ise kumaş özelliğini yitirecektir. Zebra perde modellerinde şeritlerin olması işleri daha da kolaylaştırmaktadır. Fakat zebra modellerine de dikkat edilmelidir. Kat izi olan kumaşlar çok daha kolay yırtılmalar yapacaktır. Perde kumaşının kaliteli olması dahi durumu değiştirmeyecektir. Sert yapıları olduğu için kat izlerine müsaittir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder