5 Mayıs 2018 Cumartesi

Zebra Perdelerin Oluşturduğu Şıklık Ve Sağladığı Kolaylık

Zebra Perdelerin Oluşturduğu Şıklık Ve Sağladığı Kolaylık

Özellikleri
Hem bir tasarım harikası olan hem de kullanış açısından büyük bir kolaylık sağlayan zebra perde modelleri sayesinde evinizde farklı bir hava yaratarak aynı zamanda da birçok yönden fayda sağlayabilirsiniz. Son zamanlarda neredeyse her evin odalarında kullanılmaya başlanan bu perde çeşidi ev hanımları için çok işlevsel bir dekoratif ürün olarak görülmektedir. Kullanım açısından da büyük bir kolaylık sağladığı için artık belki de evlerin vazgeçilmez ürünü olarak görülebilir.
Etkileri
Sahip olduğu çizgili yapısından ötürü zebra ismini alan bu perde çeşidi modern görünümle oldukça hoş bir yapıya sahiptir. Kullanıldığı odanın havasında yarattığı değişim hemen fark edilebilir tarzdadır. Bu çizgilerin bir kısmı kalın bir kısmı da ince olduğu için farklı işlevler yerine getirilmiş olur. Kalın çizgiler güneşlik görevini görürken, ince çizgiler de tül olarak işlev görür. Bu yüzden de tek bir perde ile iki farklı işlevi yerine getirme konusunda oldukça etkilidir.
Faydaları
Temizlik konusunda da ev hanımları için oldukça avantajlı bir yapıya sahiptir. Çünkü diğer perdelerin aksine ıslak bir bez yardımı ile yerinden bile oynatmadan kolayca silinir, anında kurur ve diğer perdeler gibi tekrar yerine takma derdi olmaz. Diğer perdeleri yıkaması, kurutması, yerine takması büyük bir problem yarattığı için artık ev hanımları evin neredeyse tüm odalarında zebra perde kullanımına başvurmaktadır.
Avantajları
Kullanıldığı malzemelerin ve perde kısmındaki kumaşın kaliteli yapısından ötürü kolay bir şekilde kirlenmez. Bu da özellikle ev hanımları için oldukça önemli bir avantajdır. Sürekli temizleme zorunluluğu olmadığı için zamandan tasarruf sağlanır ve uzun süre kirlenmeden kullanılabilir.
Kullanım Alanları


Çoğunlukla evin yatak odasında, oturma odasında veya çocuk odasında dekoratif amaçlı kullanılan zebra perde modern bir görünüme sahip olduğu için sade bir görünüm yaratarak gene de evin şık görünmesini sağlar. Ayrıca kolay kullanımlı bir yapıya sahip olduğu için her odada işlevsel amaçlı kullanılabilir. Bunun yanında mutfaklarda da, çabuk kirlenmeyen bir özelliğe sahip olduğu için birçok ev hanımı tarafından kullanılmaktadır. Mutfaklarda rutubet, nem, koku çok fazla olduğu için tül ve güneşliklere bu gibi dış etmenler kolayca yapışır. Ancak bu zebra tarzdaki modeller hiçbir kötü kokuyu ve nemi üzerinde biriktirmez.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder